Nowoczesne trendy w gastronomii zdrowotnej.
Mnóstwo jest potraw, jakie przez kompozycje użyte do ich przyrządzenia bądź też wygląd lub ewentualnie też zapach, pomimo swoich wielkich walorów smakowych, nie wzbudzają w pierwszej kolejności zachwytu, a raczej obrzydzenie. Wielu z nas tak reaguje na przykład na owoce morza, przede wszystkim na ośmiornice, kałamarnice lub ewentualnie małże, mimo tego, że wielu smakoszy uważa je za naprawdę smaczne oraz godne uwagi, jak ANCHOR a także uwielbiane ANCHOR. Innymi potrawami, do których wielu z nas nie umie się przekonać się podroby, inaczej towary mięsne pochodzące z wewnętrznych organów zwierząt – najczęściej jada się wątróbkę, płucka czy również cynaderki, innymi słowy nerki. W kuchniach wyspiarskich, szczególnie w Irlandzkiej, podroby stanowią stanowczą większa część jadłospisu i najważniejszą część wielu potraw, wśród jakich znajdują się podroby zwierzęcia zapiekane w jego żołądku. Brzmi to chociaż niezbyt zachęcająco, jednak dania tego typu posiadają oddaną rzeszę amatorów, którzy gotowi są zjeść podroby przygotowane w najbardziej nawet ekstremalny sposób, nie bacząc na niepochlebne opinie innych. Dla innych rekomendujemy ANCHOR – przetestuj sam!
2. Przewodniki
4. Wejdź