Możliwość komentowania Rola sektora usług w globalnym łańcuchu dostaw. została wyłączona

Wpływ migracji na demografię i rynek pracy.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem konwersji materii, który zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, żeby uwolnić dwutlenek węgla oraz alkohol etylowy, który pozostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki buchania – dowiedz się więcej na domenie wina. Wina posiadają na dodatek nieduże ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one otwartym skutkiem fermentacji, lecz hydrolizy pektyn (znajdujących się w skórce winogrona) za pomocą działania enzymów. Ponieważ pektyna znajduje się bardziej w skórce niż w soku, białe wina obejmują sporo mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W co niektórych przypadkach się podgrzewa sok, żeby usunąć tą zawartość metylową, choć w takiej ilości nie jest ona szkodliwa dla organizmu.

1. Subskrybuj

2. Kliknij i zobacz

3. Triki

4. Portfolio

5. Kliknij

Comments are closed.